1. Katere storitve naj izberem?

Vsem končnim kupcem priporočamo, da zraven nakupa modula izberejo tudi storitev namestitve. S tem pridobite vso podporo, ki jo potrebujete za zagon spletnega plačilnega servisa na vaši spletni strani oziroma trgovini, saj za namestitev in konfiguracijo modula potrebujete vsaj osnovno znanje o delovanju certifikatov in funkcionalnosti spletne trgovine.

2. Kakšna je končna provizija v primeru izbire EON MegaPOS sistema?

Pri EON MegaPOS sistemu je provizija banke v osnovi provizija izbranega sistema. V primeru Monete je postavka provizija banke od 9 do 15 %, k temu pa je potrebno prišteti še EON MegaPOS provizijo. Primer: EON NULL zaračunava 2.5 % provizije, k temu pa prištejte še ponudnikovo provizijo, ki pri Moneti znaša od 9 do 15 %, Abanki 3 %, itd. Končna provizija bi tako pri Abanki znašala 5.5 %.

3. Naša marža je že tako nizka, potem pa nam bodo preostalo maržo pobrali še ponudniki plačilnih sistemov. Kaj storiti?

Vsi večji trgovci provizijo, ki jo zaračunavajo ponudniki plačilnih sistemov, dodajo h končni ceni. O tem je seveda potrebno kupca tudi informirati. Zakonsko je določeno, da lahko ekvivalentno zmanjšamo spletni popust glede na provizijo izbranega plačilnega sistema.

4. Ali vaš plačilni modul podpira možnost nastavljanja provizije?

Ne, za to potrebujete ločen modul, ki se imenuje Multifees - Določitev dodatnih strošov nakupa.

5. Ali lahko ponudnika plačilnega sistema menjam kadarkoli, če z njim nisem zadovoljen?

Katerikoli plačilni sistem lahko menjate kadarkoli želite. Enako je z našo ponudbo storitev.

6. Ali podpirajo moduli večjezične nastavitve in na kakšen način

Večjezičnost je podprta v povezavi s prevodi spletne trgovine ali strani.

7. Katero plačilno sredstvo izbrati?

EON MegaPOS je edini sistem v Sloveniji, ki podpira tako Moneto, kot tudi kreditne kartice. Edina slabost je dodatna provizija, ki jo zaračunava EON MegaPOS sistem, poglavitna prednost pa je pokritost vseh sistemov in le enkratna implementacija modula za vse načine plačila. Tako je za manjše trgovce, ki želijo v svojo spletno trgovino integrirati čim več plačilnih načinov, EON MegaPOS najboljša izbira z najmanjšim začetnim vložkom.

Mobitel z svojo Moneto pa po drugi strani tako trenutno pokriva največji del prebivalstva, in sicer okoli 1.8 milijona, zato so posledično višje tudi zaračunane provizije. Za trgovce, ki ne potrebujejo plačilnega sistema s kreditnimi karticami, je Moneta zagotova prva izbira. Za tiste, ki pa želijo dodati le plačevanje preko kreditnih kartic, pa je najbolj ugodna rešitev zagotovo sistem Bankart 3D Secure ali Activa Payment Gateway. Oba sistema sta priporočljiva tistim z veliko transakcij, večjim trgovcem, saj se jim bo manjša razlika provizij dolgoročno obrestovala in tako pokrila večji začetni vložek pri implementaciji posameznega sistema.

8. Koliko bi bili začetni stroški vzpostavitve plačilnih modulov in kako je z nadaljnjo provizijo in stroški?

Ceno modula in njegove namestitve si lahko pogledate v našem ceniku. Višina provizij in morebitnih drugih stroškov s strani banke pa lahko preverite v naši primerjalni tabeli.

9. Katere SSL certifikate podpirajo plačilni sistemi?

Izmed spletnih plačilnih sistemov le Bankart sistem nujno potrebuje SSL certifikat. Pri ostalih je zadeva opcijska. Trgovec mora na svoj strežnik naložiti SSL Server certifikat, da lahko vzpostavi varno povezavo s procesnim centrom, ki ga je izdala in overila zaupanja vredna institucija tako imenovana Certification Authority (CA), agencija za certificiranje (VeriSign, Thawte, Entrust, GeoTrust, RapidSSL, GoDaddy, DigiCert, Sigen-ca, AC, Posta CA, Halcom).

10.Ali je plačilni modul vezan samo na določeno različico platforme ali deluje na vseh?

Modul ni vezan samo na določene verzije platform temveč deluje na vseh različicah. Torej ne glede na to katero verzijo Magento, Joomle Virtuemart, OsCommerca in ostalih platform, bo modul deloval.

11. Lahko pri plačilnem sistemu Bankart odtegnemo samo delni znesek rezerviranih sredstev (EUR)?

Za delni capture (zajem) ni potrebno podpisati dodatne pogodbe. Zajem podatkov je lahko delni le da ne presega 100% zneska. Zajem se naredi lahko v cca enem letu za kolikor se garantira, da je transakcija na sistemu. Ni pa priporočljivo, ker stranki zaseda limit samo cca 1 mesec. Po tem lahko stranka ukine račun in so večje težave pri izplačilu. Zato je nadvse priporočljivo, da se trgovec drži 3 tedenskega roka.

12. Ali Moneta podpira tudi plačevanja z omrežja Simobil in Debitel? Je potreben podpis pogodbe z vsemi tremi operaterji?

Plačevanje preko Monete je omogočeno uporabnikom mobilnih omrežij Mobitel, Simobil in Debitel. Pogodbo podpišete le z operaterjem Mobitel d.o.o., ki je lastnik plačilnega sistema Moneta.

13. Kateri dodatki so potrebni v PHP nastavitvah, pri apache modulu in vse ostale nastavitve za delovanje plačilnega sistema Bankart?

Potrebujete: PHP 5.X, OpenSSL in CURL PHP Extension ter podporo za MySQL.

14. Izpolnjujem vlogo za poslovanje s karticami preko interneta in se mi zatakne pri podatkih o spletni trgovini:

*URL NASLOV SPLETNE STRANI TRGOVINE NA INTERNETU: to je vaša domena spletne trgovine (npr.: www.splet.si/trgovina)
*IP NASLOV RAČUNALNIKA: IP boste najlažje našli, če obiščete stran domaintoip.com/ip, v okence vpišete svojo domeno (npr. trgovina.si), in stran vam pokaže IP (primer: 90.157.148.186)
*URL NASLOV RAČUNALNIKA: tukaj vpišite vašo osnovno domeno (npr: www.splet.si)
*FIZIČNA LOKACIJA NAMESTITVE RAČUNALNIKA: mesto, kjer se nahaja strežnik, (npr.: Amis => Maribor, Siol => Ljubljana)
*NASLOV: vpišete naslov ponudnika (npr za Amis.: Tržaška cesta 85)
*ŠTEVILKA POŠTE: ponovno primer za Amis: 2000
*MESTO: primer za Amis: Maribor
*VRSTA RAČUNALNIKA: tukaj vpišete proizvajalca računalnika (npr.: HP, DELL, Toshiba, ...)
*OPERACIJSKI SISTEM: najbolj pogosta primera: Linux, Windows
*VRSTA SPLETNEGA (WWW) STREŽNIKA: med pogostejšimi primeri sta to: Apache, IIS
*VRSTA POŽARNE PREGRADE: zaščitni programi kot npr.: Linux firewall, Windows firewall
Tukaj najdete vlogo za sklenitev internet pogodbe z SKB banko.

15. Kje lahko pridobim še več informacij?

Več informacij je na voljo na našem blogu.

16. Mi smo se dogovorili za EON Null paket. Na spletu prodajate modul za obe varianti znotraj EON Mega Pos ponudbe. Je tehnično ta modul, ki ste mi ga namestili, ustrezen za obe varianti brez spreminjanja?

Naš EON MegaPOS modul podpira obe variante in lahko kadarkoli zamenjate paket pri EON MegaPOS-u brez spremembe modula.

17. Ali spletni plačilni sistem Activa potrebuje varno SSL povezavo?

Ne, Activa za svoje delovanje ne potrebuje varne SSL (https://) povezave kot jo recimo zahteva Bankart.

18. Ali plačilni sistem NLB Klik potrebuje varno SSL povezavo?

Za NLB Klik ni potreben HTTPS strežnik in SSL v primeru, da greste preko EON MegaPOS sistema. V primeru, da greste direktno preko NLB Klik procesnega centra pa potrebujete SSL in HTTPS.

19. Za uporabo plačilneg sistema Paysafecard potrebujem ID in certifikat - ga to dobim že pri vsa ob nakupu modula?

Ne, pogodbo morate skleniti s Paysafecard sistemom, kjer vam potem dodelijo vse te potrebne podatke. Naš modul vam samo zagotavlja možnost plačevanja s Paysafecard na vaši spletni trgovini.

20. Abanka potrebuje spodaj navedene povezave za spletni plačilni sistem Bankart - katere podatke moram posredovati?

  • URL spletnega mesta: https://www.mojadomena.si
  • URL preusmeritve po uspešnem plačilu: https://www.mojadomena.si/payment/bankart/success
  • URL preusmeritve po prekinjenem (neuspešnem) plačilu: https://www.mojadomena.si/payment/bankart/error
  • URL za pošiljanje potrdila plačila: https://www.mojadomena.si/payment/bankart/response

21. Kako uredimo zamenjavo TRR na naši spletni strani in koliko stane popravek, da pridejo nakazila iz kreditnih kartic na nov TRR?

To je potrebno urediti le pri banki, kjer ste podpisali pogodbo, da vam prejeta nakazila preko kreditnih kartic preusmerijo na nov TRR. Zaradi spremembe TRR-ja ni potrebno nič spreminjati na samem modulu in ne predstavlja dodatnega stroška z naše strani.

22. Zanima me ali vi opravljate avtorizacijo in plačila kot recimo Paypal na vse kreditne kartice? Če da, me zanima kakšna je cena Vaše usluge.

Pri podjetju Spletni sistemi d.o.o. nudimo storitve implementacije različnih sistemov, ki procesirajo kreditne kartice (Slovenski: Activa, Bankart, EON MegaPOS, itd., tujina: PayPal, 2checkout, Moneybookers), v vašo spletno stran oz. trgovino. Cena naše usluge je odvisno od tega kateri sistem želite implementirati ter v katero spletno stran. Za začetek vam priporočam, da si ogledate našo primerjalno tabelo vseh plačilnih sistemov.

//